Shopping

Dublin har två stora shoppingområden, ett på var sida om floden. I den södra delen av staden är handeln koncentrerad till gågatorna Grafton street och Stephen’s green. I norr finns butikerna på Henry street.

Södra Dublin

På Grafton street hittar du ett fashionabelt affärsområde med bland annat varuhuset Brown Thomas. Här finns varor från både irländska och utländska designers. Här finns också stadens mest exklusiva smyckesaffär, Weirs. De goda shoppingmöjligheterna fortsätter på gatorna runt omkring där du kan göra riktigt bra fynd i outlet-butikerna. En bit ifrån ligger dessutom The Georges street arcade, en inomhusmarknad som definitivt är värd ett besök. Vill du ta med dig en liten bit av Dublin hem är det i den här delen av staden du hittar de flesta souvenirerna och hantverken.

Norra Dublin

På den norra sidan om floden Liffey ligger bland annat varuhuset Arnotts, en rad kläd- och skoaffärer. Här finns också köpcentrerna The ILAC och Jervis Centre. På Moore street hittar du en populär utomhusmarknad med spännande mat. Shoppingområdet sträcker sig ett par gator utanför Henry Street. På den närliggande O’Conell street finns varuhuset Clery’s och en rad andra butiker.