Sevärdheter

Besök ett slott, utforska stadens historia eller provsmaka de lokala ölsorterna. Dublin erbjuder mängder av unika sevärdheter och aktiviteter. Här är några av de mest omtyckta utflyktsmålen.

Guiness storehouse

I hjärtat av det anrika Guinessbryggeriet finns ett välutformat besökscentrum. Under ett guidat besök får du ta del av bryggeriets 250 år långa historia. Det ingår också en drink i Irlands högsta bar. Guiness storehouse ligger på St. James Gate 8 och har öppet alla dagar i veckan mellan 09.30 och 17.00.

Dublins slott

Slottet Dublin castle är ett känsloladdat monument för invånarna på Irland. Slottet representerar 700 års osämja med England och utgjorde under denna tid själva maktcentrat för det engelska styret. I dag är slottet en populär attraktion. Missa inte skattkammaren eller den närliggande utgrävningsplatsen av ett gammalt vikingaslott. Slottet ligger på Palace street och har öppet alla dagar i veckan.

Museer

Det finns en rad populära museer att besöka i Dublin. Bland de mest besökta finns Irish museum of modern art och National museum of Ireland. Båda museerna är gratis att besöka och har öppet alla dagar utom måndag. Museerna ligger på The Royal Hospital Kilmainham respektive Kildare street. Den musikintresserade kan besöka museet Ceol – ett interaktivt museum tillägnat irländsk dans och musik. Ceol ligger i Smithfield Village och har öppet alla dagar i veckan.

Lantsidan av Dublin

Det irländska landskapet är en fantastisk syn med de böljande, gröna kullarna i horisonten, och det finns flera alternativ för att utforska omgivningarna. Det går turistbåtar ut till den vackra lilla ön Irelands Eye. På ön finns ruiner efter en kyrka och i vattnet omkring kan du med lite tur få syn på sälar. Du kan också hyra bil och själv välja utflyktsmål. Turistbyrån erbjuder bra guider för dig som vill köra.

Praktiskt

Med The Dublin Card får du tillträde till fler än 30 turistattraktioner i Dublin. En guidebok, rabatter och resa till och från flygplatsen ingår också i priset. Om du vill använda kortet bör du därför köpa det så fort du landat. Kortet kostar från 65 pund och uppåt beroende på vad du vill inkludera.