Mat & Dryck

Dublins restaurangutbud innehåller mat från när och fjärran, från budget till lyx. Fisk och skaldjur tillhör de lokala specialiteterna i denna kuststad.

Specialiteter

Rökt lax på bröd, bacon med kål och ostron är vanligt förekommande på stadens menyer. Portionerna är ofta stora, särskilt på pubar. Tvekar du över dryckesvalet så passar en Guiness bra att skölja ner det mesta med.

Irländska restauranger

Den genuint irländska maten hittar du på ett antal restauranger i Dublin. På nöjesstråket Temple Bar ligger restaurangen Gallaghers Boxty House som serverar både traditionella och moderna irländska rätter. På samma gata ligger Schack Restaurant där atmosfären är kryddad med traditionell irländsk musik.

Internationella restauranger

Du kan hitta mat från hela världen i Dublin. Några högt omtyckta internationella restauranger är den franska Thorntons i Portobello, italienska Pasta Fresca i Chatham, medelhavsrestaurangen La Med på Temple Bar och orientaliska Mao’s i Ballsbridge.

Dryck

Dublinborna dricker mest te per person än någon annanstans i hela världen. Prova dig fram genom menyerna på stadens caféer. Till maten är det öl som gäller för de flesta invånarna, i synnerhet stadens egen stolthet – Guinnes. Utbudet av inhemska whiskeysorter är stort även om många av företagen sålts till utländska ägare.